Eztán - Népdalok

Fúziós folk- jazz, amit megismerne ezen a nyáron? Büszkén jelentjük, hogy az Eztán együttes első nagylemezével minden igényt kielégítünk! Három országból származó öt magyar zenész és két zenei nyelv: a kortárs popkultúrával fuzionáló jazz és a magyar népdalok egy mély zenei és érzelmi utazásra invitálják. A kilenc dalt tartalmazó lemez közel két év munkája, idő, amely alatt a zenei anyag a hullámzó érzelmi- alkotó állapotok ellenére nemessé csiszolódott. Az együttes tagjai szerint a “Megrakják a tüzet” című dal foglalja össze leginkább az album üzenetét: a ragyogó tüzeket újra meg újra meg kell rakni, ha melegedni szeretnénk. 

Ha elege van a sablonmegoldásokból, a tömeghangzás unalmából és a sok-sok zenei műanyagból, ez a lemez az, amire várt! És nagy valószínűséggel az is kijelenthető, hogy ön az, akiért aprólékos, odaadó, türelmes és sok hitet igénylő munkával napvilágot látott.  

Az album a Bird Music Records gondozásában jelent meg, producere Molnár Ede és Ila Gábor. Hang/keverés: Dóczy Áron, Kovács Norbert, Kiss Zoltán, Szász Csaba (Republic Production).