Bird Music Records

Erdélyi magyar előadóinknak ad teret a BirdMusic, a Republic Production társkiadója. 

birdmusic

Mivel egy kulturálisan gazdag, soknemzetiségű és pezsgő régió szívében születtünk és nőttünk fel, természetessé vált, hogy a Republic Productionban egy külön kis szentélyt hozunk létre erdélyi magyar művészeinknek. Ez a BirdMusic rövid története. 

Mask Group

Színes és eklektikus művészek és alkotások, korlátok illetve merev műfaji besorolások nélkül, excentrikus szabadságban. Hiszünk a sokszínűségben, a művészet határtalanságában és az elfogadás erejében.

Raklap

A Raklap egy sepsiszentgyörgyi fiatalokból álló, baráti társaságból alakult zenekar. Neo-pszichedelikus progresszív alternatív székely post punkot játszanak, de műfajilag nem sikerült teljes mértékben megállapodniuk, így mindenki maga döntheti el, mit akar hallani/érteni muzsikájukból. 

BOOK ARTIST

  Írja be a teljes nevet

  • Kerezsi Tas (dob)
  • Kolozsi Soma (basszusgitár)
  • Kolozsi Tamás (gitár, vokál)
  • Duka Máté (gitár)
  • Mihály Dorka (vokál)
  • Hubbes Mátyás (vokál)
  Fityula Gadjo Dilo Official Video 1 29 screenshot@2x
  Fityula Gadjo Dilo Official Video 3 16

  Fityula

  Neve miatt felejthetetlennek tűnhet, de zenei pályafutása során többnek bizonyult, mint egy fülbemászó név.
  Bátran felvállalva az erdélyi magyarok körében nem különösebben kedvelt műfajt: ő alapozta meg a reggaeton el- és befogadását a szűk és meglehetősen konzervatív magyar zenei palettára.
  Sokoldalú, megnyerő és őszinte: a magyar nótáktól a popon át a reggaetonig minden hitelesen hangzik interpretációjában.
  Fityula tökéletes bizonyítéka annak, hogy a művészet bárkit megszólít, nemzetiségtől függetlenül, és annak is, hogy a zenében nincsenek határok, amikor a lélek maga választja az utat.
  BOOK ARTIST

   Írja be a teljes nevet

   Eztán

   Az Eztán Együttes tagjai népzenei hagyományokat oltanak könnyűzenei környezetbe: örökölt magyar dallamkincset szólaltatják meg kortárs nemzetközi eszközkészlettel, azok letisztult szépségét és erejét újszerű fényviszonyokban és nézőpontból mutatva meg. A közös zenei tudatalattinkban szunnyadó népdalok és az ú.n. nyugati zenei kultúra metszéspontjaiban érdekes hatások, izgalmas akcentusok, energikus megoldások születnek, előadásonként változó improvizatív betétekkel. A zenekari tagok zenei attitűdjét egyszerre jellemzi a hagyományok tisztelete és a modern megoldások iránti kiváncsiság.

   BOOK ARTIST

    Írja be a teljes nevet

    Eztan Gyertek fiuk Official Video 1 19
    • Molnár Ede (gitár, vokál)
    • Ila Gábor (billentyű)
    • Ercsei Ferencz (dob)
    •  Sándor László (basszusgitár)
    • Argyelán Zsolt (trombita)
    Molnar Joco Verda Official Video 0 29 screenshot

    Molnár Jocó

    5 évig volt a Maros Művészegyüttes hegedűse. Vizi Imrével 2012-ben a magyarországi Csillag Születikben bizonyították tehetségüket.

    Sokoldalú művész: dalokat ír, zenét komponál, énekel, klipeket forgat – a zenének él. Zenei karrierje 2012-ben indult, és azóta is aktív. Jocó a népzene és a néptánc világába született és abban nőtt fel: édesapja 20 éven át volt a Maros Művészegyüttes táncosa és koreográfusa. Saját dalai és hegedűszeretete mellett legnagyobb teljesítménye István szerepe az István, a király rockoperában.

    „Óriási megtiszteltetés volt számomra, hogy eljátszhattam István szerepét, úgy érzem, ez megfelel nekem, mert hasonló értékek szerint élem az életem.”

    BOOK ARTIST

     Írja be a teljes nevet

     Oncsi

     A 15 éves marosvásárhelyi művész 13 évesen kezdett el saját dalokat írni. Legnagyobb szakmai sikere a Peron tehetségkutató első helyezése. Első dala, a „Fájt” 2022-ben jelent meg a BirdMusic gondozásában, producere Bagossy László, a Bagossy Brothers Company basszusgitárosa.

     BOOK ARTIST

      Írja be a teljes nevet

      Oncsi Fajt Official Video 0 58 screenshot@2x

      Republic Stúdió

      Minőségi hangzás

      Élő felvételekre és az élőzenei produkcióra összpontosítunk! Felvétel és keverés analóg berendezéssel: a kívánt legjobb hangminőség! Írjon nekünk üzenetet vagy hívjon, és rögzítsük a találkozás időpontját! 

      A sokszínűség hangjai

      A „Sokszínűség hangjai” elősegíti a kulturális sokszínűséget, támogatja a kulturális örökség megőrzését, ösztönzi a kultúrák közötti párbeszédet és a közösségi részvételt, valamint kísérletet tesz a társadalmi kohézió és a kulturális identitás megerősítésére Marosvásárhelyen, hozzájárulva egy befogadóbb és összekapcsoltabb közösséghez.

      Demó küldése

      Mindig nyitottak vagyunk izgalmas, új ötletekre! Írjon nekünk, küldjön egy demót vagy kérdezzen!

       Válasszon fájltNincs kiválasztott fájl.